Kavitacija

Kavitacija je tretman ciljanog razbijanja masnog tkiva.

Tehnološki napredak omogućio je korištenje ultrazvuka za lokalizirano uklanjanje masnog tkiva metodom ultrazvučne kavitacije.

Ultrazvučni valovi specifičnih frekvencija i amplituda omogućuju različit pristup pojedinim područjima tijela.

Područja s intenzivnijim nakupljanjem masnog tkiva tretiraju se valovima veće frekvencije, dok dijelovi tijela s manje masnog tkiva zahtijevaju manju frekvenciju kako bi se zaštitio mišić i mišićna ovojnica.

Kavitacija je jedini nekirurški i neinvazivan postupak koji ciljano uništava masne stanice na trbuhu, bedrima, stražnjici i drugim dijelovima tijela. Ova metoda koristi specifično djelovanje ultrazvuka i valove određene frekvencije koji omogućuju da ultrazvuk djeluje isključivo do određene dubine na kojoj ne dolazi do mišića, čime se onemogućuje uništavanje mišića.

Energija ultrazvuka djeluje isključivo na masne stanice: membrane masnih stanica se otvaraju te se masnoća izlijeva u međustanične prostore, a zatim se, posredstvom enzima lipaze, ta masnoća koristi za rad bazalnog metabolizma. Energija ultrazvučnog vala tijekom tretmana koncentrira se na točno određenu dubinu u tkivu, što osigurava selektivno razbijanje masnih stanica, pri čemu površina kože, mišići, živci i tetive ostaju netaknutima.

Nakon pucanja membrana masnih stanica, masnoća u obliku triglicerida odlazi u međustanični prostor, gdje se pomoću enzimatske aktivnosti lipaze dijeli na glicerol i više masne kiseline. Glicerol odlazi u krv, a više masne kiseline u jetru, gdje se razgrađuju, baš kao i masnoća koju unosimo hranom.

Važno je napomenuti da dio razgrađene masnoće “putuje” kroz organizam u vidu lipoproteina i mora biti potrošen aerobnom fizičkom aktivnošću – u suprotnom, opet će se nagomilati u drugim dijelovima tijela.

Ultrazvučna kavitacija može se smatrati odličnom alternativom za kiruršku liposukciju. Ipak, kavitacija je znatno manje agresivna metoda mršavljenja. Ova metoda ne koristi anesteziju niti se režu okolna tkiva.

Kavitacija se provodi za preoblikovanje i gubitak lokalizirane masnoće (trbuh, bokovi, bedra, natkoljenica ili stražnjica), smanjenje naslaga celulita, reaktivaciju lokalne cirkulacije te za poboljšanje kvalitete kože i vezivnog potkožnog tkiva.

Tretmane kavitacije potrebno je provoditi jednom u sedam do deset dana. Broj tretmana je individualan te se određuje nakon provedene konzultacije, a učinci su brzo vidljivi.

Kontakt

Beba Beauty Centar
Zrinsko Frankopanska 58
21000 Split
Hrvatska

+385 91 338 3243

bebabeautycentar@gmail.com

Radno vrijeme

}
Pon., Sri. i Čet. 14:00 - 21:00
Utorak i Petak 9:00 - 16:00
p

Kristal d.o.o. za trgovinu i usluge
Adresa: Domovinskog rata13, 21000 Split
OIB: 37578814713
IBAN: HR1823600001102230543

Načini plaćanja

Gotovina

Gotovinske kartice za iznose iznad 1.000,00 kn

Kreditne kartice i obročno plaćanje za iznose iznad 1.000,00 kn.

Obročno plaćanje za pakete tijela i laserskog uklanjanja dlaka.