Ekstenzije trepavica: 10 najčešće postavljanih pitanja

 

U deset pitanja koja nam najčešće postavljate saželi smo sve što naše klijentice zanima ili muči u vezi s ovim popularnim estetskim zahvatom.

1. Koja je razlika između umjetnih trepavica i ekstenzija?

Pogrešno je mišljenje da je jedina razlika između ta dva proizvoda njihov vijek trajanja. Iako oba proizvoda imaju isti cilj (punoća trepavica), kada se usporedi rezultat, ekstenzije uvijek pobjeđuju jer djeluju prirodnije i ljepše. Za razliku od umjetnih trepavica koje uglavnom dolaze u obliku ljepljive trake koja se pričvršćuje uz sam korijen prirodnih trepavica ili već gotovih čufića (pramenova), ekstenzije se lijepe pojedinačno, na svaku od tvojih prirodnih trepavica. Umjetne trepavice su teške i mnoge ih žene zbog toga nevoljko nose. Ekstenzije ne predstavljaju nikakav teret za kapke, ugodne su za nošenje, produljuju izgled tvojih prirodnih trepavica i čine ih gušćima. U potpunosti su otporne na vodu, što ti omogućava normalno kupanje, ronjenje, vježbanje…

2. Koja je razlika između klasičnih i volumenskih trepavica?

Postoje različite dimenzije i metode ekstenzija trepavica. Po želji mogu biti duže, kraće, prirodnije ili glamuroznije, ovisno o prigodi. Klasična metoda ugradnje ekstenzija trepavica (classic look) je metoda 1:1 – aplicira se jedna ekstenzija na jednu tvoju prirodnu trepavicu. Volumenska tehnika je aplikacija 2-7 ultratankih, laganih dlačica na jednu tvoju prirodnu trepavicu. Natural look je metoda kojom postižemo da su tvoje trepavice volumenski  lagano naglašene te da izgledaju kao da na njima imaš maskaru.

3. Koliki je vijek trajanja ekstenzija?

Životni vijek prirodnih trepavica je 30-60 dana i varira od osobe do osobe. Ekstenzije traju otprilike 4 tjedna i nakon toga je potrebno doći na nadogradnju trepavica. Međutim, kao i sve druge dlake na našem tijelu, i trepavice rastu u različitim ciklusima. Želiš li uvijek imati predivne, pune trepavice, svakako preporučujemo da na nadogradnju (ili, kako mi to zovemo, nadopunu) dolaziš svaka 2-3 tjedna.

4. Je li ugradnja trepavica bolna?

Ne, apsolutno je bezbolna. Prva ugradnja traje cca. 90 min, ovisno za koji način ugradnje smo se odlučili, i za to vrijeme se možeš lijepo odmoriti.

5. Je li ljepilo kojim se ugrađuju ekstenzije opasno za oči?

Ne, riječ je antialergijskom ljepilu koje je sasvim sigurno, čak i kod osoba koje imaju osjetljive oči. Ljepilo se stavlja u jako malim količinama, a ljepilo na trepavicama treba biti gotovo neprimjetno i bez grudica; zato se tokom ugradnje koriste jastučići za odstranjivanje viška ljepila.

6. Mogu li se ekstenzije ugraditi vlastoručno?

Nikako. Ne postoje ekstenzije za ‘kućnu uporabu’. Ugradnju vrše isključivo trenirane profesionalne osobe.

7. Smije li se na ekstenzije nanositi maskara i može li se na oči nanositi ostatak šminke?

Premda ženama koje ugrade ekstenzije maskara zapravo više nije potrebna jer oči izgledaju prekrasno 24 sata na dan, ako netko baš želi koristiti maskaru, neka pazi da ona nije vodootporna i neka je nanosi isključivo na vrhove trepavica. Ostatak make-upa se uobičajeno nanosi, a jedino je bitno da se kod skidanja šminke ne koriste preparati koji sadrže aldehide, propilen glikol i sredstva na bazi uree, jer otapaju ljepilo. Ne smiju se koristiti uvijači za trepavice.

8. Smiju li osobe koje nose leće ugraditi ekstenzije trepavica?

Apsolutno.

9. Kako se održavaju ekstenzije?

Jako je bitno da ekstenzije ne dolaze u kontakt s vodom najmanje 12 sati nakon ugradnje kako bi se ljepilo kompletno osušilo. Iz istog razloga ne preporučuje se boravak u saunama. Nema posebnih uputa za njihovu njegu, osim da se ne trljaju agresivno. Ujutro nakon umivanja potrebno ih je lagano počešljati četkicom za trepavice. Kada prirodne trepavice počnu otpadati, s njima otpadaju i ekstenzije te valja doći na nadogradnju.

10. Oštećuje li ugradnja ekstenzija prirodne trepavice?

Ovo je jedna od najvećih predrasuda i bojazni zbog koje se mnoge žene teško odlučuju za ovaj postupak. Ekstenzije ni na koji način ne oštećuju prirodne trepavice i, jednom kada osoba odluči prestati s nadogradnjama, prirodne trepavice nisu ništa kraće nego što su bile prije prve ugradnje. Doduše, ekstenzije su prekrasan dodatak i nije se teško naviknuti na njih. Mnoge se žene nakon njihove ugradnje smatraju preporođenima (prestaju koristiti maskaru, a njihove su trepavice kontinuirano glamurozne), no nakon prestanka nošenja ekstenzija, upravo zbog te navike, može se činiti kao da su prirodne trepavice kraće nego prije. No, nisu…

 

Kontakt

Beba Beauty Centar
Zrinsko Frankopanska 58
21000 Split
Hrvatska

+385 91 338 3243

bebabeautycentar@gmail.com

Radno vrijeme

}
Pon., Sri. i Čet. 14:00 - 21:00
Utorak i Petak 9:00 - 16:00
p

Kristal d.o.o. za trgovinu i usluge
Adresa: Domovinskog rata13, 21000 Split
OIB: 37578814713
IBAN: HR1823600001102230543

Načini plaćanja

Gotovina

Gotovinske kartice za iznose iznad 1.000,00 kn

Kreditne kartice i obročno plaćanje za iznose iznad 1.000,00 kn.

Obročno plaćanje za pakete tijela i laserskog uklanjanja dlaka.